Over Anouk

Anouk Bleijenberg

Als iemand je vraagt; “Wie ben jij?”, dan is het heel makkelijk om je functietitel te noemen. Waarom eigenlijk? Misschien weten we niet meer zo goed wie we zijn of vinden we het eng om te zijn wie we zijn?
Mijn vrienden omschrijven mij als Creatief, Down-to-earth, Spontaan, Eerlijk, Ondernemend en Empathisch.

Ik ben iemand met een grote interesse in de psyche van de mens, maar vooral ook de samenwerking, de communicatie en het gedrag van mensen intrigeert mij. Terugkerende thema’s in mijn leven zijn Ontwikkeling, Verbinding en Creativiteit waarover je hieronder meer kunt lezen.

Enkele jaren na mijn Burn-out heb ik besloten dat ik dit zoveel mogelijk wil voorkomen bij anderen. Dit is ook de reden dat ik de stap richting coaching heb gezet. Daarnaast geef ik Workshops bij bedrijven en scholen om Stress en kansen op een Burn-out te verlagen. Dit doe ik door de focus te leggen op het verbinden met jezelf en anderen, het opbouwen en behouden van waardevolle relaties en het continu in beweging zijn om als een blij ei op deze wereld rond te huppelen.

 
 

Kennis

Na meer dan 30 jaar zoeken naar diepgang in mensen, meer dan 20 jaar schrijven van verhalen, meer dan 15 jaar dansen, meer dan 10 jaar werken in de Hospitality industrie en altijd HR gerelateerde taken uitvoeren naast mijn dagelijkse werkzaamheden in welke job dan ook weet ik dat ik veel geleerd heb over de verschillen, overeenkomsten en het gedrag van mensen. Ik geloof dat we veel meer uit teams kunnen halen dan dat we op het moment doen.

Tel daarbij op mijn opleiding op de Hogere Hotelschool, een Master in Business Administration: Strategy & Organisation, een Coaching opleiding, een Yoga Teacher Training en een tiendaagse Vipassana meditatie waarbij ik ook mijn brein en geest getraind heb.

Werk

Begonnen met organisatie en management van events. Vervolgens nog wat ervaring op Externe en Interne Communicatie opgedaan als Customer Success Manager (account- en relatiemanagement) waarbij ik communicatie experts adviseerde. Ook heb ik tweemaal gezamenlijk een nieuw team met alle bijbehorende processen opgezet bij twee Startups waar ik in drie jaar geleerd heb wat anderen misschien in 10 jaar leren binnen een groot bedrijf.

Het mooiste wat ik gedaan heb is een theater voorstelling organiseren in 2013 waar ik werkelijk alles tegelijk deed (behalve zingen, muziek spelen en cabaretier zijn). De dag erna was iets minder, toen begon mijn Burn-out.

 
Verbinding-YourNextChapter

Verbinding

Hier zie je mij lachen tijdens een fotoshoot op de yogamat met een vriendin. Regelmatig geef ik yogalessen, in balans, maar met een knipoog. Humor is belangrijk en relativeert. Ook maak je als je samen lacht een mooie verbinding, je begrijpt elkaar en voelt hetzelfde. Ik ben ook dat irritante mens dat je precies opbelt als jij je shit voelt en dan vraag ik lekker door zodat je het eruit gooit en soms een traan laat gaan. Tip: kijk mensen aan in de ogen en glimlach en zie wat er gebeurt.

IMG-4172.JPG

Ontwikkeling

Zoals hier op de foto probeer ik vaak nieuwe dingen uit. Met een SUP board op het water, maar ook heb ik eens gewerkt als verkeersleider tijdens een marathon. Ervaringen zoals deze, maar ook persoonlijke ontwikkeling vind ik belangrijk, puur omdat het mij helpt een beter beeld van de wereld te krijgen waardoor ik anderen steeds beter kan begrijpen en coachen. Het houd nooit op, je kunt je hele leven nieuwe dingen leren en ik vind het fantastisch.

IMG-4987.JPG

Creativiteit

Soms pak ik letterlijk de verf uit de kast en begin ik te kliederen als een klein kind, love it! Creativiteit zit ook in een hoop andere aspecten van mijn leven. Zo probeer ik mijn Workshops en Trainingen continu aan te passen en te verbeteren. 10 keer hetzelfde doen houd ik niet van. Mocht je ooit op zoek zijn naar een creatieve oplossing, idee of een brainstorm sessie willen organiseren, nodig mij gerust uit, want ik ben dol op het spelletje “zeg alles wat in je opkomt”.