Mindfulness & Yoga op School

Waarom willen we altijd de problemen oplossen en zijn we de problemen niet voor? Door bij kinderen te beginnen zorgen we er preventief voor dat zij straks minder snel tegen een burn-out aanlopen. Door ze nu al kennis te laten maken met Mindfulness, Verbinding, Relaties en Ontwikkeling zijn zij straks degene die het verschil gaan maken in deze wereld.

YourNextChapter-MindfulnessKinderen

Connect

Mindfulness

Tijdens de Mindfulness workshops leren we spelenderwijs hoe onze ademhaling, gedachten en emoties werken. Na een aantal mindfulness lessen hebben kinderen meer zelfvertrouwen, piekeren ze minder en kunnen ze zich vaak beter concentreren.

Ook voor ouders en docenten is er Mindfulness. Tijdens Mindfulness voor ouders en docenten leer je meer over de relatie en communicatie met jouw kind(eren). Je krijgt vooral praktische tips en tricks mee die je direct kunt toepassen in het dagelijkse leven om meer rust te ervaren.

 
YourNextChapter-MindfulnessOudersDocenten

Build

Ouder-kind Coaching

Luistert jouw kind niet naar je? Word jij of je kind daar boos, verdrietig of angstig van? Eigenlijk begrijpen jullie elkaar niet goed genoeg, maar hoe dit opgelost moet worden weet je nog niet. De manier van communiceren kan een band versterken of breken. Soms weet een kind niet zijn behoefte duidelijk te maken naar een ouder of andersom en kan een coach hierbij helpen.

Mijn expertise in HSP (Hoog Sensitief Persoon) komt voort uit ervaring. Heeft jouw kind last van veel piekeren, stemmingswisselingen, moeite met verrassingen, gevoelig voor emoties , licht en/of geluid? Dan kan dit wel eens met hooggevoeligheid te maken hebben.

YourNextChapter-Kinderyoga

Move

KinderYoga

Tijdens kinderyoga leren kinderen spelenderwijs kennismaken met deze vorm van beweging. Na een aantal Yoga lessen voelen kinderen zich vaak krachtig, zelfverzekerd en kunnen ze vaak beter ontspannen en goed naar hun lichaam luisteren.

Elke yogales is gebaseerd op een verhaal of een thema dat speelt op school of ergens in de wereld. Op deze manier is een yogales ook erg leerzaam. Net als bij volwassenen brengt yoga een bepaalde rust met zich mee. De yogalessen worden gegeven aan kinderen vanaf groep 5 van de basisschool.